Esukan

Senarai Universiti Tempatan Yang Mempunyai Kelab Esukan

2 tahun lalu

Senarai Universiti Tempatan Yang Mempunyai Kelab Esukan

Kepopularan esukan sejak kebelakangan ini telah menyebabkan pelajar universiti awam, universiti swasta, kolej dan politeknik mulai menubuhkan kelab esukan di pusat pengajian masing-masing. Seperti kelab-kelab lainnya, mereka aktif mengadakan aktiviti dan menyertai kejohanan esukan saban minggu.

Oleh yang demikian, hari ini kami akan berkongsikan senarai universiti tempatan yang sudah mempunyai kelab esukan pada ketika ini sebagai rujukan kepada pelajar sedia ada dan juga kepada pelajar akan datang.

IPT :

Sekolah :

Korporat :

Disamping kelab-kelab ini, tidak dilupakan juga adalah Persatuan E-sukan Varsiti (Varsity Esports Association) Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 2017 dibawah Esports Malaysia bagi menjadi platform yang menyatukan kelab kelab esukan di universiti dan kolej seluruh negara. Jika universiti anda juga mempunyai kelab esukan tersendiri, jangan lupa tinggalkan komen dibawah ini untuk ditambah masuk ke dalam artikel ini.

Jika anda bakal menganjurkan acara esukan di universiti anda pula, kongsikan ia di laman senarai acara esukan kami di pautan ini.

Gambar : Logo Persatuan Esukan Varsiti Malaysia

Kemaskini : 21 Mac 2019

guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments