Esukan

Perlawanan Persahabatan, Pertandingan E-sukan Hiasi Acara Pelancaran Lunak Geek Arena

3 tahun lalu

Perlawanan Persahabatan, Pertandingan E-sukan Hiasi Acara Pelancaran Lunak Geek Arena

Beberapa hari lalu organisasi e-sukan Geek Fam telah mengumumkan pembukaan arena e-sukan tersendiri mereka yang dinamakan sebagai Geek Arena di pusat membeli belah Lot 10. Bersempena dengan acara pelancaran lunak arena tersebut pada 13 sehingga 15 April ini, Geek Fam telah mengumumkan beberapa aktiviti yang bakal berlangsung sepanjang acara tersebut berlangsung. 

Antara acara yang bakal dilakukan adalah perlawanan persahabatan antara pasukan League of Legends Geek Fam dan Kuala Lumpur Hunters. KL Hunters yang memenangi split pertama musim ini bagi liga LCM 2018 bakal hadir pada 14 April ini di Geek Arena untuk perlawanan persahabatan tersebut yang akan bermula pada pukul 2 petang.

Selain daripada itu, para pengunjung juga boleh hadir untuk bermain secara percuma diantara satu sama lain sepanjang acara tersebut berlangsung. Antara permainan yang boleh dimainkan adalah PlayerUnknown’s Battlegrounds, Street Fighter V, League of Legends, FIFA 18, CSGO, Rainbow 6 Siege dan Dota 2.

Pengunjung yang bermain permainan yang disediakan juga berhak untuk menyertai cabutan bertuah yang akan diadakan setiap hari pada pukul 8.30 malam. Pertandingan e-sukan FIFA 18 dan Street Fighter V juga bakal berlangsung di acara tersebut. 

Layari : Facebook Pages – Geek Arena

** Glosari :

Pelancaran lunak : Soft launch