Urgot The Dreadnought : Kini Bangkit di Summoner’s Rift

4 tahun lalu

Urgot The Dreadnought : Kini Bangkit di Summoner’s Rift

League of Legends memperlihatkan Urgot The Dreadnought, champion yang menerima kemaskini yang mengubah beberapa abiliti dan penampilannya. Urgot merupakan bekas ketua kepada kaum Noxian. Kini beliau merupakan seorang pahlawan yang mampu menembak, menarik dan mengisar musuhnya. Urgot akan menjadi champion hybrid AD Carry/tank  dari kelas Juggernaut bersama sama dengan Darius dan Garen.

Abiliti

Pasif  : Echoing Flames

Serangan keatas salah satu daripada kaki Urgot akan menyebabkan kaki tersebut menyemburkan api yang akan menberikan kecederaan fizikal kepada musuh. Serangan berterusan didalam beberapa saat akan menyebabkan Urgot menerima pengurangan kecederaan.

Q : Corrosive Charge

UrgotUrgot shields himself and rapidly shoots the nearest enemy, prioritizing enemies that are locked onto and triggering Echoing Flames when possible. While shooting, Urgot walks more slowly, but becomes resistant to incoming slows.
During this time, Urgot can walk over non-champions and cannot basic attack normally. akan menembak lokasi yang disasarkan, menyebabkan pergerakan musuh menjadi perlahan dan memberikan kecereaan fizikal. Musuh juga akan dikunci sasaran.

W : Purge

Urgot akan melindungi dirinya dan dengan antas menembak musuh tedekat, dengan mengutamakan sasaran yang telah dikunci dan mengaktifkan Echoing Flames apabila mampu. Semasa menembak, Urgot akan bergerak  dengan lebih perlahan tetapi mampu bertahan dengan skill memperlahankan daripada musuh. Urgot juga mampu berjalan menerusi mereka yang bukan champion seperti minion dan tidak boleh melakukan serangan asas.

E : Disdain

Urgot menyerang ke satu arah. Jika beliau bertembung dengan musuh, beliau akan berhenti, menarik musuh dan melemparkan mereka ke arah bertentangan menyebabkan kecederaan kepada musuh dan mengunci sasaran pada musuh tersebut. Makhuk bukan champion yang dilanggar Urgot akan menerima kecederaan yang sama dan dihentam ketepi.


R : Fear Beyond Death

Urgot menembak suar hexdrill yang akan menikam musuh, mengunci sasaran padanya, memberikan kecederaan fizikal dan memperlahankan mereka. Ketika ditikam, jika nyawa musuh turun ke tahap kritika, Urgot oleh mengaktifkan semula abiliti ini untuk menarik musuh ke arahnya dan membunuhnya. Ketika pengaktifan kedua ini dilakukan, musuh tidak boleh disasarkan (untuk menerima serangan mahupun penyembuhan)  dan serangan ini hanya mampu dihentikan dengan membunuh Urgot. Jika Urgot berjaya membunuh musuh tersebut, musuh terdekat yang lain akan menerima kesan “terrified“.


Sumber : League of Legends